Fırında Morina Balığı ve Kuşkonmaz Tarifi
Bu parlak ve canlı tabakta, yeşil ve kırmızı sebzeler yumuşak balıklar ile mükemmel uyum sağlar ve limon tüm lezzetleri bir araya getirir. Romano yerine rendelenmiş Parmesan peyniri kullanabilirsiniz.

Morina Balığı
Mersin morinası, Avrupa morinası, Beluga balığı olarak da bilinmektedir. Hazar Denizi, Marmara Denizi, Karadeniz ve ara sıra da Adriyatik Denizi ‘nde görülen bir mersin balığı türüdür.
Kuşkonmaz
Kuşkonmaz, sebze olarak yenen ve süs amacıyla yetiştirilen çeşitli bitki türlerini kapsayan bitki cinsi. Hepsi de Asparagaceae familyasının cinsinde yer alan bu türlerin yabanilerine dünyanın ılıman bölgelerinde sıkça rastlanır.

Ingredients
- 4 adet morina balığı filetosu (her biri 114 gram)
- 1 kilo taze kesilmiş ince kuşkonmaz
- 500 gram cherry domates
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1-1 / 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi
- 1/4 su bardağı rendelenmiş Romano peyniri
Instructions
Ön ısıtma için fırını 375 ° C 'ye getirin.
40x25x2,5 cm yağlanmış tepsinin içine morina ve kuşkonmazı koyun.
İkiye bölünmüş domatesi ekleyin.
Limon suyu ile balıkları fırçalayın; üzerine limon kabuğu rendesi serpin.
Romano peynirini balıkların ve sebzelerin üzerine serpin.
Balıkları yaklaşık 12 dakika boyunca pul pul dökülmeye başlayana kadar pişirin.
Notes
Kuşkonmaz mevsiminde değilse, taze yeşil fasulye iyi bir alternatif olacaktır ve yaklaşık aynı süre de pişirilir. Biz yaklaşık 10 cm kalınlığında olan morina filetolarını test ettik. Filetolarınız daha kalın veya daha ince ise, pişirme süresini yukarı veya aşağı ayarlamanız gerekir.