You are currently viewing Fırında Morina Balığı ve Kuşkonmaz Tarifi

Fırında Morina Balığı ve Kuşkonmaz Tarifi

Fırında Morina Balığı ve Kuşkonmaz Tarifi

Bu parlak ve canlı tabakta, yeşil ve kırmızı sebzeler yumuşak balıklar ile mükemmel uyum sağlar ve limon tüm lezzetleri bir araya getirir. Romano yerine rendelenmiş Parmesan peyniri kullanabilirsiniz.

Fırında morina balığı ile kuşkonmaz
Fırında Morina Balığı ile Kuşkonmaz

Morina Balığı

Mersin morinası, Avrupa morinası, Beluga balığı olarak da bilinmektedir. Hazar Denizi, Marmara Denizi, Karadeniz ve ara sıra da Adriyatik Denizi ‘nde görülen bir mersin balığı türüdür.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, sebze olarak yenen ve süs amacıyla yetiştirilen çeşitli bitki türlerini kapsayan bitki cinsi. Hepsi de Asparagaceae familyasının cinsinde yer alan bu türlerin yabanilerine dünyanın ılıman bölgelerinde sıkça rastlanır.

Fırında Morina Balığı ve Kuşkonmaz Tarifi

Fırında Morina Balığı ve Kuşkonmaz Tarifi Bu parlak ve canlı tabakta, yeşil ve kırmızı sebzeler yumuşak balıklar ile mükemmel uyum sağlar ve limon tüm lezzetleri bir araya getirir. Romano yerine rendelenmiş Parmesan peyniri kullanabilirsiniz. Morina Balığı Mersin morinası, Avrupa morinası, Beluga balığı olarak da bilinmektedir. Hazar Denizi, Marmara Denizi, Karadeniz ve ara sıra da Adriyatik […] Deniz Mutfağı kuşkonmaz, morina balığı Akdeniz Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 141 calories 3 gram fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 4 adet morina balığı filetosu (her biri 114 gram)
  • 1 kilo taze kesilmiş ince kuşkonmaz
  • 500 gram cherry domates
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1-1 / 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş Romano peyniri

Instructions

Ön ısıtma için fırını 375 ° C 'ye getirin.

40x25x2,5 cm yağlanmış tepsinin içine morina ve kuşkonmazı koyun.

İkiye bölünmüş domatesi ekleyin.

Limon suyu ile balıkları fırçalayın; üzerine limon kabuğu rendesi serpin.

Romano peynirini balıkların ve sebzelerin üzerine serpin.

Balıkları yaklaşık 12 dakika boyunca pul pul dökülmeye başlayana kadar pişirin.

Notes

Kuşkonmaz mevsiminde değilse, taze yeşil fasulye iyi bir alternatif olacaktır ve yaklaşık aynı süre de pişirilir. Biz yaklaşık 10 cm kalınlığında olan morina filetolarını test ettik. Filetolarınız daha kalın veya daha ince ise, pişirme süresini yukarı veya aşağı ayarlamanız gerekir.

Fırında Morina Balığı ve Kuşkonmaz Tarifi

refik yılmaz

refikyilmaz.com.tr, Türkiye ve dünya da insanların hobi amaçlı aktivitelerini paylaşmak, neler yapabileceklerini göstermek ve genel kültürünü arttırmaya yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Beğeni ve eleştirileriniz için teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın