Chimichurri Soslu Biftek
Bazı aşçılar, marinelerini çok severler. Ama önemli olan ete yatırım yapmaktır. Eğer et iyiyse, üstünü örtmeye gerek yoktur.
Chimichurri en az bir gün önce hazırlanır, böylece aromatik tadı daha da güzelleşecektir. Buzdolabında birkaç gün güzelce bekletilebilir. Ateşle pişirilmiş ete uygulandığında , chimichurri ‘nin baharatlı, yağlı, asitli kokusu, etin hafifçe kömürleşmiş, gevrek, dumanlı dış yüzeyi ile etkileşime girerek hoş bir kontrast yaratır.


Ingredients
- 1/2 bardak zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
- 1/2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
- 4 diş ince kıyılmış sarımsak
- 2 küçük ince kıyılmış ve kurutulmuş kırmızı biber (yaklaşık 1 çorba kaşığı ince kıyılmış biber)
- 3/4 çay kaşığı kurutulmuş kekik
- 1/2 - 1 seviye çay kaşığı kaba tuz (zevkinize göre ayarlayın)
- 1/2 çay kaşığı kara biber (zevkinize göre ayarlayın)
- Biftek:
- 4 biftek
- tuz
- zeytinyağı
Instructions
Sos:
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Tüm lezzetleri kullanmadan önce 5-10 dakika bekletin. (Chimichurri servis yapmadan önce 24 saat hazırlanabilir ve soğutulabilir.)
Biftekleri tuzlayın ve zeytinyağıyla fırçalayın. Orta-yüksek ateşte kızartın (dökme demir tava da ya da normal tava da kızartın).
Her iki tarafı 2-3 dakika kadar pişirin; Orta için her iki tarafta 3-4 dakika; veya kalınlığa bağlı olarak her bir taraf için 4-5 dakika. * Biftekleri bir tepsiye aktarın ve 5 dakika dinlendirin.
Chimichurri 'yi bifteğin üzerine dökün ya da bir kapta servis edin (kişi başına yaklaşık 2-3 çorba kaşığı chimichurri yeterlidir).
Konuklarınızın bifteklerini chimichurri 'ye daldırmalarına veya bifteğin üzerine dökmelerine yardımcı olun.
Notes
Bifteğin istediğiniz gibi pişip pişmediğini test etmek için, bir maşanın arka kısmı ile ortasına bastırın.