Ispanaklı Tavuk Göğsü Dolması Tarifi
Adına bakınca çok sıkıcı bir yemek gibi gelebilir. Ancak bu yemeğimizin içinde et ve ıspanaktan daha fazlası bulunmakta: 2 tür lezzetli peynir, mayonez, sarımsak, kırmızı biber ve birkaç malzemeyle egzotik bir hale geliyor.

Zengin iç malzemesi sayesinde, bu tavuk göğsü besin bakımından son derece faydalı ve kalorilidir. Her bir doldurulmuş göğüste 400 ‘den fazla kalori vardır ve buna rağmen yalnızca 1.3 gram karbonhidrat ile düşük karbonhidratlı bir gıdadır.
Dolma Tavuk Göğsü’nü ne kadar pişirmelisiniz?
Doldurulmuş göğüslerin önceden ısıtılmış bir fırında iyi pişirilmesi yaklaşık 20 dakika sürer. Sert tavuk eti istiyorsanız, zamanı 25 dakikaya çıkartın. Göğüs sayısına ve kalınlıklarına göre zamanlamayı ayarlayabilirsiniz.
Tavuğun yeteri kadar pişmediğinden endişeleniyorsanız, bıçakla kesip kontrol edebilirsiniz.
Akşam yemekleriniz için daha sağlıklı tavuk tarifleri için bizi okumaya devam edin. Sağlıklı ve mutlu yemekler!

Ingredients
- Her biri yaklaşık 170 gr. olan 4 tavuk göğsü
- 1 ½ bardak kıyılmış taze ıspanak
- ½ fincan yumuşatılmış krem peynir
- ¼ fincan rendelenmiş Parmesan
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- ¼ çay kaşığı sarımsak tozu
- ¼ çay kaşığı soğan tozu
- 1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı biber gevreği
Instructions
Fırınınızı önceden 375 ° sıcaklığa ayarlayın.
Tavuk göğsünü bir kesme tahtasının üzerine yayın. Keskin bir bıçak kullanın ve bir cep oluşturmak için her göğsün yanından yarıya kadar dilimleyin.
tavuk göğüslerinizi parmaklarınızla veya bir fırçayla yağlayın.
Küçük bir kase de kırmızı biber, sarımsak tozu, soğan tozu ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırın. Karışımı etinizin her iki tarafına da serpin.
Krem peynir, Parmesan, mayonez, doğranmış ıspanak, sarımsak, pul biber ve kalan tuzu bir kapta iyice karıştırın.
Tavuk göğsünde açtığınız cepleri 5. adım da oluşturulan karışım ile doldurun.
Göğüsleri bir fırın tepsisine koyun ve 20 dakika kadar pişirin, almadan önce kontrol edin, göğsün biraz kahverengiye dönmesi gerekiyor.
Notes
Düşük sodyum diyetinde iseniz tuzsuz peynir tercih etmekten çekinmeyin. Bir çorba kaşığı tuzu kullanmayabilirsiniz, bu iyi bir hamle olur çünkü peynirler içinde az ya da çok tuz bulunur.