Pinto fasulye ile biberli tavuk

Bu adobo tarzı recado ile mangal da tavuğu başka bir seviyeye çıkaracaksınız. Biber, sarımsak, baharat ve limon suyu ile muhteşem bir marina.

Ingredients
- 1 adet tam boy tavuk
- 3 cherry domates
- 6 diş sarımsak
- 2 adet biber
- 4 kurutulmuş guajillo biber
- 4 adet kurutulmuş biber
- 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik
- yenibahar
- 4 bütün karanfil
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 100 ml elma sirkesi
- 2 limon
- Sosu için
- 1 beyaz soğan
- 6 diş sarımsak
- 2 taze jalapeño biber
- zeytin yağı
- 2-3 taze defne yaprağı
- 2 adet cherry domates
- 2 x 400 g barbunya fasulye
- Tercihinize bağlı olarak 1 x 330 ml şişe bira tarzı veya koyu Meksika birası
- 6 dal taze kişniş
Instructions
- Fırını önceden 200 ° C ısıtın.
- Domatesleri, soyulmuş sarımsakları ve karanfilleri küçük bir kızartma tepsisinde ikiye bölün ve yerleştirin. 30 dakika veya yumuşak olana kadar kızartın.
- Bir tabağa aktarın ve soğumaya bırakın, ardından sarımsakların kabuğunu çıkartın.
- Biberleri bir kaseye yerleştirin. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su dökün ve 15 dakika bekletin. Biberleri küçük bir kase içine boşaltın ve suyunu saklayın.
- Biberi, sarımsağı, domatesi, kekiği, yenibaharı, bütün karanfilleri, kimyon tohumunu, tarçını, 1 çorba kaşığı deniz tuzu ve bir miktar karabiberi bir mutfak robotuna yerleştirin.
- Sirke, limon suyu ve 6 yemek kaşığı biber suyunu üzerine ekleyin ve tekrar karıştırın. Hepsini büyük bir kaseye aktarın.
- Tavuğu marine edin, üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında 3 ila 4 saat veya bir gece bekletin.
- Tavuğu buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına getirin. Barbekü veya dökme demir tencereyi orta ateşte ısıtın.
- Tavuğu, her bir tarafını 15 ila 20 dakika çevirerek pişirin.
- Bir tahtaya aktarın, gevşek bir şekilde folyo ile örtün ve birkaç dakika dinlendirin.
- Fasulyeleri yapmak için, soğan ve sarımsağı soyup ince dilimleyin.
- Bir tencereye 2 çorba kaşığı yağ koyun ve orta ateşte ısıtın, soğan, sarımsak, biber ve defne yaprağını ilave edin ve 5 dakika veya soğan pembeleşinceye kadar pişirin.
- Domatesleri soyun, kabuklarını soyup doğrayın, ardından tavaya fasulyeleri ekleyin. İyice karıştırın, tuz ve karabiber ekleyin ve biraları ekleyin.
- Tekrar karıştırın, tavuğu ısıtırken kısık ateşte ve 30 dakika pişirin. Kişniş yaprağını doğrayın ve karıştırın, fasulyeyi ocaktan alın.
- Tavuğu 6 parçaya bölün ve servis tabaklarına aktarın. Barbunya fasulyesi ile servis yapın.