You are currently viewing Pinto fasulye ile biberli tavuk

Pinto fasulye ile biberli tavuk

Pinto fasulye ile biberli tavuk

Pinto fasulye ile biberli tavuk
Pinto fasulye ile biberli tavuk

Bu adobo tarzı recado ile mangal da tavuğu başka bir seviyeye çıkaracaksınız. Biber, sarımsak, baharat ve limon suyu ile muhteşem bir marina.

Pinto fasulye ile biberli tavuk

Pinto fasulye ile biberli tavuk Bu adobo tarzı recado ile mangal da tavuğu başka bir seviyeye çıkaracaksınız. Biber, sarımsak, baharat ve limon suyu ile muhteşem bir marina. Pinto fasulye ile biberli tavuk Meksika Yemekleri tavuk, meksika, fasulye Meksika Print This
Serves: 6 Cooking Time:
Nutrition facts: 383 calories 17,8 gram fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 1 adet tam boy tavuk
  • 3 cherry domates
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet biber
  • 4 kurutulmuş guajillo biber
  • 4 adet kurutulmuş biber
  • 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik
  • yenibahar
  • 4 bütün karanfil
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 ml elma sirkesi
  • 2 limon
  • Sosu için
  • 1 beyaz soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 taze jalapeño biber
  • zeytin yağı
  • 2-3 taze defne yaprağı
  • 2 adet cherry domates
  • 2 x 400 g barbunya fasulye
  • Tercihinize bağlı olarak 1 x 330 ml şişe bira tarzı veya koyu Meksika birası
  • 6 dal taze kişniş

Instructions

  1. Fırını önceden 200 ° C ısıtın.
  2. Domatesleri, soyulmuş sarımsakları ve karanfilleri küçük bir kızartma tepsisinde ikiye bölün ve yerleştirin. 30 dakika veya yumuşak olana kadar kızartın.
  3. Bir tabağa aktarın ve soğumaya bırakın, ardından sarımsakların kabuğunu çıkartın.
  4. Biberleri bir kaseye yerleştirin. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su dökün ve 15 dakika bekletin. Biberleri küçük bir kase içine boşaltın ve suyunu saklayın.
  5. Biberi, sarımsağı, domatesi, kekiği, yenibaharı, bütün karanfilleri, kimyon tohumunu, tarçını, 1 çorba kaşığı deniz tuzu ve bir miktar karabiberi bir mutfak robotuna yerleştirin.
  6. Sirke, limon suyu ve 6 yemek kaşığı biber suyunu üzerine ekleyin ve tekrar karıştırın. Hepsini büyük bir kaseye aktarın.
  7. Tavuğu marine edin, üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında 3 ila 4 saat veya bir gece bekletin.
  8. Tavuğu buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına getirin. Barbekü veya dökme demir tencereyi orta ateşte ısıtın.
  9. Tavuğu, her bir tarafını 15 ila 20 dakika çevirerek pişirin.
  10. Bir tahtaya aktarın, gevşek bir şekilde folyo ile örtün ve birkaç dakika dinlendirin.
  11. Fasulyeleri yapmak için, soğan ve sarımsağı soyup ince dilimleyin.
  12. Bir tencereye 2 çorba kaşığı yağ koyun ve orta ateşte ısıtın, soğan, sarımsak, biber ve defne yaprağını ilave edin ve 5 dakika veya soğan pembeleşinceye kadar pişirin.
  13. Domatesleri soyun, kabuklarını soyup doğrayın, ardından tavaya fasulyeleri ekleyin. İyice karıştırın, tuz ve karabiber ekleyin ve biraları ekleyin.
  14. Tekrar karıştırın, tavuğu ısıtırken kısık ateşte ve 30 dakika pişirin. Kişniş yaprağını doğrayın ve karıştırın, fasulyeyi ocaktan alın.
  15. Tavuğu 6 parçaya bölün ve servis tabaklarına aktarın. Barbunya fasulyesi ile servis yapın.

Pinto fasulye ile biberli tavuk

refik yılmaz

refikyilmaz.com.tr, Türkiye ve dünya da insanların hobi amaçlı aktivitelerini paylaşmak, neler yapabileceklerini göstermek ve genel kültürünü arttırmaya yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Beğeni ve eleştirileriniz için teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın