You are currently viewing Sebze Paella Tarifi

Sebze Paella Tarifi

Sebze Paella Tarifi

Paella, Valencia liman kenti yakınlarında, İspanya ‘nın doğu sahilinden gelen güzel bir pirinç yemeğidir. On yıl önce Barcelona ‘da denemiştik ve o günden beri bu yemeğin yanına denediğim hiçbir Amerikan versiyonu yaklaşamadı.

Paella genellikle deniz ürünleri veya et içerir, ancak bu yemeği vejeteryan ziyaretçilerimiz için hazırladık. Bunu bir İspanyol restoranında sipariş ederseniz, paella de verduras (sebzeler) olarak adlandırmalısınız. Kahverengi pirinç ve nohut sayesinde taze, renkli ve doyurucudur.

Eğer konuklarınız özel diyet yapıyorlarsa, harika bir parti seçeneğidir. Vegan / vejeteryan / süt içermeyen, glütensiz, fındıksız ve soya içermez. Yine de, bunun genel olarak harika bir parti seçeneği olduğunu söyleyebilirim!

"<yoastmark

Sebze Paella Tarifi

Sebze Paella Tarifi Paella, Valencia liman kenti yakınlarında, İspanya ‘nın doğu sahilinden gelen güzel bir pirinç yemeğidir. On yıl önce Barcelona ‘da denemiştik ve o günden beri bu yemeğin yanına denediğim hiçbir Amerikan versiyonu yaklaşamadı. Paella genellikle deniz ürünleri veya et içerir, ancak bu yemeği vejeteryan ziyaretçilerimiz için hazırladık. Bunu bir İspanyol restoranında sipariş ederseniz, […] Vegan Tarifleri vejeteryan, vegan, sebze yemeği, ispanyol İspanyol Print This
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 orta boy ince doğranmış sarı soğan
  • 1 çay kaşığı ince deniz tuzu
  • Preslenmiş veya kıyılmış 6 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber füme
  • 1 poşet (425 gram) küp küp doğranmış domates (tercihen ateşte kavrulmuş)
  • 2 kap küçük taneli kahverengi pirinç
  • 1 poşet (425 gram) durulanmış ve süzülmüş nohut veya 1 ½ su bardağı pişmiş nohut
  • 3 su bardağı sebze suyu
  • ⅓ bardak beyaz şarap veya sebze suyu
  • 1 poşet (400 gram) çeyrek enginar veya 1 kavanoz (340 gram) marine edilmiş enginar
  • 2 adet kırmızı biber, uzun, yarı çapında şeritler halinde dilimlenmiş
  • ½ fincan çekirdeksiz Kalamata zeytin
  • Taze çekilmiş karabiber
  • ¼ fincan doğranmış taze maydanoz, ayrıca garnitür için de yaklaşık 1 yemek kaşığı gerekecektir.
  • 2 çorba kaşığı limon suyu ve garnitür için ilave limon dilimleri
  • ½ fincan dondurulmuş bezelye

Instructions

Fırını önceden 350 C dereceye kadar ısıtın. 2 çorba kaşığı yağı tava da kızdırın. Soğanı ve bir tutam tuzu ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya ve yarı şeffaf olana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Sarımsak ve kırmızı biber ekleyin ve kokusunu alana kadar yaklaşık 30 saniye pişirin. Domatesleri karıştırın ve karışım koyulaşıncaya ve hafifçe kalınlaşana kadar pişirin, pirinci yaklaşık 2 dakika karıştırın ve pirinç taneleri domatesle iyice kaplanana kadar yaklaşık 1 dakika kadar pişirin.

Nohut, et suyu, şarap ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Isıyı orta-yüksek seviyeye arttırın ve karışımı ara sıra karıştırarak kaynatın. Tencereyi örtün ve fırında ki alt rafa aktarın. Pirinç, suyu emene ve yumuşayıncaya kadar 50-55 dakika pişsin.

Bu arada, kolay temizlenebilmesi için fırın tepsisini parşömen kağıdı ile kaplayın. Fırın tepsisinde enginar, biber, kıyılmış zeytin, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, ½ kaşık tuzu ve taze çekilmiş karabiberi karıştırın.

Enginar ve biberler yumuşayıncaya kadar ve kenarları kızarıncaya kadar 40-45 dakika kızartın. Fırından çıkarın ve sebzeleri birkaç dakika soğumaya bırakın. Tavaya ve limon suyuna ¼ fincan maydanoz ekleyin ve karıştırın. Tadını vermek için tuz ve karabiber serpin. Kenarda dursun.

Pişmiş pirincin kapağını açın, ocağa aktarın ve yaklaşık 5 dakika kadar orta ateşte pişirin, tencerenin alt tabakası iyice kızarana ve gevrek hale gelinceye kadar tencereyi döndürün.

Bezelye ve kavrulmuş sebzeleri fırın da pirincin üzerine serpin, örtün ve paellayı 5 dakika bekletin. Bir tutam kıyılmış maydanoz (yaklaşık 1 çorba kaşığı) serpin ve yanlarında limon dilimleri bulunan ayrı kaselerde servis yapın.

Notes

Başlamadan önce, sizin için bazı notlarımız var. Enginar bir yana, bu kırmızı dolmalık biber ve Kalamata zeytin kombinasyonunu otantik İspanyol paella 'sında bulamayabilirsiniz. Bunlar ortak İspanyol malzemeleri olsalar da bulabildiğim karides ve midye için en uygun vejetaryen alternatifleridir. Gerçekten istediğiniz herhangi bir sebzeyi kullanabilirsiniz.

Sebze Paella Tarifi

refik yılmaz

refikyilmaz.com.tr, Türkiye ve dünya da insanların hobi amaçlı aktivitelerini paylaşmak, neler yapabileceklerini göstermek ve genel kültürünü arttırmaya yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Beğeni ve eleştirileriniz için teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın